Even tropisch

Van zomerse temperaturen vandaag gaan we naar lokaal tropische temperaturen vrijdag. In het weekend wordt het juist weer minder warm. De tijdelijke opwarming heeft te maken met een via zuidwest naar zuid draaiende stroming. Daarmee wordt warmte van boven Frankrijk aangevoerd. Wel volgt dan al snel een oceaandepressie die regen- en onweersbuien brengt. Deze avond verloopt zonnig. Het is nog lang aangenaam warm. Pas aan het einde van de avond komt het landinwaarts onder 20 graden. Morgen schijnt de zon flink en wordt het 25 tot 30 graden bij een zwakke tot matige zuidelijke wind. In de namiddag en avond ontstaat lokaal een regen- of onweersbui. In het weekend volgen meer buien, al zijn er ook lange droge perioden. Zaterdag wordt het nog 20 tot 24 graden, zondag 20 tot 22 graden.