Economie

Einde van de eenzame sportschool en wat de dag verder interessant maakt

Geen tijd om al onze verhalen te lezen? Hier de selectie om vandaag aan te kunnen. En dat in drie minuten.

Fitnesscentra

Fitness is de populairste sport van Nederland. Klinkt als een lucratieve business dus. Maar voor veel betrokkenen valt dat door de opmars van ketens tegenwoordig nogal tegen. Zo zijn er meer belangrijke ontwikkelingen op de fitnessmarkt.

Branson vindt Brexit niks

Met Juncker aan het stuur in Europa lijkt een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU (een ‘Brexit’) steeds waarschijnlijker. Maar multinationals willen juist niet dat de Britten uit de EU stappen. Bestuurders van grote bedrijven waarschuwen voor de economische risico’s. Negen topmannen over een Brexit.

Strijd om wijn

Wie is eigenaar van de domeinnamen .wine en vin.? Dat is de inzet van een ruzie tussen wijnboeren en het adresboek van het internet ICANN. Nu een hele trits nieuwe domeinnamen wordt vrijgegeven vrezen wijnboeren voor misbruik. Dat champagne.vin in handen verkeerde handen komt bijvoorbeeld.

GM Recall

General Motors kan 169 Nederlandse auto’s met een defect contactslot voorlopig niet repareren, omdat de noodzakelijke onderdelen niet beschikbaar zijn. Het defect heeft in de VS tot zeker dertien, mogelijk 74 verkeersdoden geleid. Volgens GM Nederland is het veilig om in de auto’s te blijven rijden, zolang zware voorwerpen van de contactsleutel zijn verwijderd.

Slimme armband

Meet June. Een app die hoort bij een armband met een sensor die uv-straling meet. Zo weet je precies wanneer je je moet insmeren met zonnebrand.

En verder

In de Graphic of the Day verhuizingen in Nederland. Inwoners van Urk zijn honkvast. Diemen krijgt veel nieuwkomers binnen. En groeistad Almere zag voor het eerst in negen jaar meer bewoners vertrekken dan binnenkomen.

In beeld hackers, gamers en andere technologie-liefhebbers in Colombia op de Campus Party, het grootste - rondreizende - technologiefestival ter wereld.

Veel rijke landen krijgen de komende decennia als gevolg van de vergrijzing allemaal te maken met hetzelfde probleem: te veel beschikbare banen voor de werkzame bevolking. Alleen de VS lijkt de dans te ontspringen.

In de Job of the Day een hoofd opdrachtgeving bij de gemeente Den Haag. Iemand die zorgt dat bijvoorbeeld een nieuwe weg “binnen tijd, binnen geld verloopt”.

De beursgang van Nationale Nederlander laat ING als rompbank over. FT-redacteuren Lucy Colback en Oliver Ralph praten over hoe de bank ervoor staat: “not wildly exciting”.