Twee doden bij instorten viaduct in WK-stad Belo Horizonte

Foto AP / Victor R. Caivano

In de Braziliaanse stad Belo Horizonte zijn vandaag twee doden gevallen toen een viaduct boven een drukke weg instortte. Daarnaast raakten negentien mensen gewond. Het dodental kan nog verder oplopen.

Een bus, twee vrachtwagens en een auto zijn bedolven onder het puin. Het is onbekend of daar nog mensen in zitten. Een van de dodelijke slachtoffer was volgens de brandweer de buschauffeur.

Belo Horizonte is een speelstad tijdens het WK; komende dinsdag wordt daar een van de halve finales gehouden. Het viaduct was volgens AP aangelegd voor het WK, maar niet tijdig opgeleverd. Er werd nog aan het project gewerkt toen het viaduct instortte; alle tien gewonden zijn bouwvakkers. Het Mineirão-stadion is op vijf kilometer afstand van het ingestorte viaduct.

Waardoor het viaduct is ingestort, is nog niet bekend.

Twitter avatar JornalOGlobo Jornal O Globo Segundo primeiras informações, queda de viaduto em Belo Horizonte deixa 2 mortos e 10 feridos. http://t.co/fqzBeRkWdW http://t.co/RST5OHCIrs
Twitter avatar ecuavisa Ecuavisa #Video Brasil: al menos dos heridos tras desplome de viaducto en Belo Horizonte http://t.co/OHl6F5IXX0 http://t.co/LorM4V4wUd
    • Philippus Zandstra