Alles wat hackt en gamet ontmoet elkaar deze week in Columbia

Foto Bloomberg

Ze waren met meer dan tienduizend in Mexico-stad, vorige week. Vijf dagen lang ontmoetten hackers, gamers, gameontwikkelaars en andere technologie-liefhebbers elkaar tijdens de Campus Party, het grootste - rondreizende - technologiefestival ter wereld. Met onder meer presentaties, workshops, debatten, competitie, en hackatons. En dat 24/7.

En vanaf vandaag ontmoeten ze elkaar gewoon weer, maar dan op de Campus Party in Cali in Colombia. Ook hier komen naar verwachting weer duizenden “campuseros” bijeen. De eerste Campus Party was in 1997 in het Spaanse Malaga. Er kwamen 250 mensen op af. Sinds 2008 gaat het festival wereldwijd met jaarlijkse edities in Brazilië, Colombia, Spanje, Ecuador en Mexico.

De 250 liefhebbers uit 1997 zijn inmiddels uitgegroeid tot een community van 150.000 campuseros. Het motto van de organisatie: “We believe that the Internet is a network of people, not computers - and together we can build #somethingbetter.”

    • Oscar Vermeer & Miriam Vieveen