VPRO maakt serie over Laurent Binets ‘HhhH’

Documentairemaker Roel van Broekhoven gaat namens de VPRO HhhH verfilmen, de succesroman van de Franse auteur Laurent Binet. De serie, gepresenteerd door Binet, moet in 2016 op televisie komen.

Voor de serie, die uit acht afleveringen zal bestaan, bezoeken Van Broekhoven en Binet enkele locaties uit HhhH, een boek over de gruwelijke represailles die volgen op de aanslag op Gestapo-kopstuk Reinhard Heydrich in Praag op 27 mei 1942. Ook karakters uit het boek worden belicht.

Van Broekhoven en Binet reizen voor de serie naar Tsjechië, Slowakije, Duitsland, Engeland en Oekraïne. Binet zal namens de VPRO ook aanwezig zijn op de filmset van HhhH. De Hollywoodverfilming van het boek, een Frans-Amerikaanse productie, moet in 2015 verschijnen.


Laurent Binet (1972) won met HhhH de Prix Goncourt Du Premier Roman 2010. In Nederland en Vlaanderen werden 150.000 exemplaren van het boek verkocht.