Vooroorlogs puftankje

Het populaire gratis online oorlogsspel World of Tanks heeft een light-versie gekregen voor de iPad. De besturing, één duim om de tank te manoeuvreren en één om de geschutskoepel te draaien, is vrij lomp, maar het stoort niet in een spel over metalen vechtmachines. Aanvankelijk heb je drie pantserwagens uit de jaren dertig tot je beschikking; door matches te winnen en schade aan te richten verdien je muntjes waarmee je nieuwe onderdelen en tanks aanschaft. Zodra je met je vooroorlogse hakkepuftankje een paar keer wordt vermorzeld door iemand met een geavanceerder model besef je dat hier heel erg veel tijd (of geld voor in-game-aankopen) nodig is om vooruitgang te boeken. Op zich is dat geen straf, maar wat meer variatie in levels en speltypen (er zitten ruim negentig verschillende tanks in World of Tanks Blitz, maar er is slechts één speltype) zou welkom zijn.

    • Stefan Keerssemeeckers