Topscorer Eredivisie Finnbogason naar Real Sociedad

Finnbogason in maart van dit jaar tijdens de competitiewedstrijd tegen Vitesse in het Gelredome in Arnhem.
Finnbogason in maart van dit jaar tijdens de competitiewedstrijd tegen Vitesse in het Gelredome in Arnhem. Foto ANP / Joep Leenen

SC Heerenveen raakt Eredivisietopscorer Alfred Finnbogason kwijt aan Real Sociedad. Beide clubs hebben een principeakkoord bereikt over een transfer van de spits, zo meldde de Friese club vanmiddag. VI schrijft dat er naar verluidt zo’n acht miljoen euro door Sociedad wordt betaald voor de spits.

Finnbogason tekent een contract voor vier seizoenen bij de club in San Sebastian. De 25-jarige IJslander speelde sinds 2012 voor Heerenveen. Afgelopen seizoen werd Finnbogason met 29 treffers topscorer van de Eredivisie. In totaal scoorde hij 53 keer in 62 eredivisieduels. Finnbogason kwam eerder onder meer uit voor Lokeren en Helsingborg.

Technisch directeur Hans Vonk van Heerenveen liet maandag al weten dat de clubs er bijna uit waren. De acht miljoen die Heerenveen voor Finnbogason zou ontvangen kan door de rode cijfers die de club schrijft slechts ten dele worden aangewend om de selectie te versterken.

Real Sociedad eindigde afgelopen seizoen als zevende in de Primera Division. Bij de Basken speelt onder anderen Frans international Antoine Griezmann.

    • Pim van den Dool