Halep en Bouchard bereiken halve finales Wimbledon

Halep viert haar overwinning op Lisicki.
Halep viert haar overwinning op Lisicki. Foto AP / Pavel Golovkin

De Roemeense Simona Halep, de nummer drie van de wereld, heeft vanmiddag de halve finales van Wimbledon bereikt. Halep was in twee sets te sterk voor de Duitse Sabine Lisicki, die vorig jaar nog in de finale van het meest prestigieuze tennistoernooi stond. Ook Eugenie Bouchard gaat door naar de laatste vier.

De 22-jarige Halep won haar partij tegen Lisicki in twee sets: 6-4, 6-0. De Canadese Bouchard had ook maar twee sets nodig om te winnen van de Duitse Angelique Kerber: 6-3, 6-4. Halep en Bouchard, de nummer dertien van de wereld, treffen elkaar morgen in de halve finales. Halep en Bouchard staan voor het eerst in hun carrière in de halve eindstrijd in Londen. De enige eerdere ontmoeting tussen de twee was in maart in Indian Wells. Toen won Halep in drie sets.

De andere halve finale, die ook morgen wordt gespeeld, gaat tussen twee Tsjechische dames: Lucie Safarova en Petra Kvitova, de winnares van 2011. Zij plaatsten zich gisteren al voor de laatste vier.

Kwartfinales mannen later vandaag

Bij de mannen worden vandaag alle vier de kwatrfinales gespeeld. De Britse titelverdediger Andy Murray speelt tegen de Bulgaar Dimitrov, Novak Djokovic treft de Kroaat Cilic. Roger Federer speelt tegen zijn landgenoot Stanislaw Wawrinka, de Australiër Krygios - die gisteren verrassend Nadal uitschakelde - ontmoet de Canadees Raonic.