Sarah kan Schweini weer zien spelen

Sarah Brandner

Sarah Brandner zit niet meer voor niets op de tribune. Haar vriend Bastian Schweinsteiger begon het WK op de bank, maar lijkt zijn basisplek terug te hebben in het Duitse elftal. Sarah – die hij zeven jaar geleden op Ibiza leerde kennen – heeft weer wat om naar te kijken.

„Uitgeschakeld door de ref, maar ach, we zijn toch maar Afrikanen”, zei de Ivoriaanse voetballer Yaya Touré over de uitschakeling van zijn land, aldus De Morgen. Volgens Touré was de fatale strafschop tegen Griekenland onterecht: „Eens te meer stond de scheidsrechter niet aan onze zijde. Natuurlijk kan het niemand wat schelen, want ach: het is maar een Afrikaans team.”

De flamboyante Mexicaanse coach ligt uit het toernooi, maar we zien hem terug. Gisteren werd bekend dat Miguel Herrera nog vier jaar mag blijven. Miguel, tot in Rusland 2018!

De coach van Nigeria zien we niet meer terug. Stephen Keshi stapte gisteren op, maar hij is toch bijna niemand opgevallen dit WK.

Abdelmoumene Djabou ligt eruit en krijgt een Porsche Cayenne. Djabou en de rest van het Algerijnse team werden maandag uitgeschakeld door de Duitsers, maar Djabou scoorde in de laatste minuut wél, en dat levert hem een Porsche op, schrijft Het Laatste Nieuws. De auto krijgt hij van een Algerijnse zakenman die de Porsche had beloofd aan de speler die zou scoren tegen Duitsland.

De FIFA gaat de mascotte van het WK niet redden. De armadillo wordt met uitsterven bedreigd, maar de wereldvoetbalbond is niet bereid een overeenkomst te sluiten met natuurbeschermers die het gordeldier willen redden.