Politie Isräel vindt lichaam, kijkt naar link met ontvoering Palestijn

Een Palestijnse man gisteren in Hebron bij het huis van Amer Abu Aisheh, één van de verdachten van de moord op de drie Israëlische tieners.
Een Palestijnse man gisteren in Hebron bij het huis van Amer Abu Aisheh, één van de verdachten van de moord op de drie Israëlische tieners. Foto AP / Nasser Shiyoukhi

De politie in Israël heeft in Jeruzalem het lichaam gevonden van een tiener en onderzoekt of er een verband is met de ontvoering van een Palestijnse jongere in die stad eerder op de dag, meldt een woordvoerder aan persbureau Reuters.

Palestijnse bewoners vertelden een fotograaf van Reuters dat ze een tiener meegenomen zagen worden buiten bij een supermarkt. De politie vond later een lichaam in een bos bij Jeruzalem.

Vrees voor vergeldingsactie

Er wordt gevreesd dat het hier mogelijk om een vergeldingsactie van Israël gaat voor de ontvoering en moord op drie tieners. Zij werden maandag gevonden na een grootschalige zoektocht. Premier Benjamin Netanyahu zwoer toen wraak te nemen. Palestijnse media hebben volgens Haaretz het verband al gelegd, maar dat verband kon nog niet worden bevestigd.

Israëlische extremisten hebben in Jeruzalem geprotesteerd en opgeroepen tot een wraakactie, schrijft Haaretz. Vijf Palestijnen werden aangevallen, twee van hen hadden medische hulp nodig. De extremisten raakten gedurende enkele uren slaags met de politie in de stad.

De dood van de Israëlische tieners heeft tot veel opschudding geleid. De internationale gemeenschap heeft met afschuw gereageerd en tegelijkertijd bestaat de vrees voor escalatie van het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Israël heeft Hamas als schuldige aangewezen, maar dat ontkent betrokkenheid bij de ontvoering en moord.