Commentator @arnovermeulen wordt dagelijks uitgescholden op Twitter

Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

Arno Vermeulen (54) is, op Twitter, de meest bekritiseerde commentator van Nederland. Nu vertelt hij wat dat met hem doet.

#arnovermeulen

“Tijdens mijn eerste wedstrijd, Frankrijk-Honduras, ging het mis. Ik zou een fout hebben gemaakt [Vermeulen zou een doelpunt van Frankrijk niet hebben gezien, red]. Twitter ontplofte. Later zag ik pas wat er blijkbaar allemaal loskwam in Nederland. De toon was cynisch, chagrijnig. Ik was totaal verbouwereerd.

Twitter avatar dirkminnebo Dirk Minnebo Ik zie Frankrijk scoren maar zodra Arno Vermeulen zegt dat t een goal is begin ik toch te twijfelen.. #frahon

“Ik heb mijn instellingen in Twitter veranderd, zodat ik de berichten niet allemaal meer kan lezen. Ik vind het onprettig, dus waarom zou ik daar mijn energie in steken? De remedie tegen alle kritiek is: blijf je concentreren op je toernooi, laat je niet afleiden door dit soort zaken.

Twitter avatar JoppeAFCA Joppe de Jong @arnovermeulen Een slechtere commentator als jou is er nog nooit geweest. jammer genoeg voor jou ben ik niet de enigste die dat vind! Stop!

“Ik heb als voorbereiding op dit toernooi mijn wedstrijden op het vorige WK teruggeluisterd. Ik vind mezelf nu beter in vorm dan vier jaar geleden. Dat is voor mij de maatstaf. Dan maakt het niet uit wat anderen vinden.”

#nedspa

“Frank Snoeks gaf het commentaar bij Nederland-Spanje. Het was 1-1 bij rust, we hadden makkelijk 2-0 achter kunnen staan. In de rust ontplofte de telefooncentrale van de NOS. Mensen waren woedend op Snoeks, omdat hij te kritisch was op het Nederlands elftal. Nederland won uiteindelijk met 5-1. Dan is er niemand die na afloop belt om te zeggen dat Snoeks zo’n slechte commentator is.”

Twitter avatar ReneGijp René Gijp Wat een negatieve gebrabbel allemaal van onze meneer de commentator. #spaned #snoeks

#dommemensen

“Dat wij commentatoren bekritiseerd worden, is al zo oud als de weg naar Rome. Vroeger ging dat met een ingezonden brief naar de NOS, nu is het Twitter. Twitter is laagdrempelig, daar kun je makkelijk je mening kwijt. Als ik de tweets ga lezen raak ik erg geïrriteerd. Jezus, de dommigheid die ik lees. Als ik zeg dat iemand met de buitenkant van de voet een goal maakt, twitteren mensen dat het met de punt van de schoen was.

Twitter avatar cootje1977 Marco van Hoek Kan iemand @NOSvoetbal aub zorgen dat @arnovermeulen geen commentaar meer geeft op dit WK. Wat een drama is die man. #COLURU #WorldCup2014

“Wat een simplisme straalt daaruit. Ik word daar als commentator toch niet beter van? Iedereen heeft recht op een mening, maar ik heb ook het recht om daar niet naar te hoeven luisteren.”

Twitter avatar klapjosti_ Peter @arnovermeulen is niet gewisseld in de rust. Jammr

#bedreigd

“Ja, commentatoren worden wel eens bedreigd. Vooral bij het Nederlands elftal. Dat gebeurt een enkele keer. Tijdens het EK 2012 is een collega met de dood bedreigd. [Het ging om Jeroen Grueter, die voor de EK-finale via Twitter werd bedreigd. Hierin werd opgeroepen om Grueter in het bijzijn van zijn familie en vrienden te executeren, red.].

“Ik heb degene kunnen vinden die de bedreiging uitte. Een normale man met een keurige baan. Ik kreeg hem vrij snel aan de lijn en hij schrok zich een hoedje. Hij gaf toe dat het in een soort van opwelling ging. Hij bood excuses aan en heeft de commentator bloemen gestuurd.”

#sportpsycholoog

“Tijdens het WK in Zuid-Afrika begon het. Twitter groeide en commentatoren kregen daar last van. Als je het Nederlands elftal doet, zoals Frank Snoeks en Jeroen Grueter, word je dubbel geraakt.

Twitter avatar Kim0ow Kimo @arnovermeulen Welke imbeciel heeft het ooit in z’n hoofd gehaald om jou een wedstrijd te laten becommentariëren? #COLURU #nos #wk2014

“We hebben met de commentatoren onderling veel gesproken hoe daarmee om te gaan. De meesten van ons werken wel met sociale media, maar zijn geen expert. We hebben ook de leeftijd dat we er eigenlijk te oud voor zijn.

Twitter avatar TimFCU96 Tim Stiggelbout Kan iemand @arnovermeulen en Frank Snoeks ontslaan? Allebei net zo irritant #FRANIG

“We zijn nu behoorlijk bewapend. We hebben een sessie met experts in sociale media gehad en met een sportpsycholoog gesproken. We hebben ons laten uitleggen wat een trending topic is, hoeveel mensen daarvoor nodig zijn. Als honderd mensen iets over je twitteren ben je al trending topic. Dat hele Twitter kunnen we nu een stuk makkelijker relativeren.”

Twitter avatar bunsenburners @arnovermeulen JE BENT NIET GRAPPIG, DUS PROBEER HET DAN OOK NIET TE ZIJN. Waarom verpest je mijn WK?

#demedia

“Wat ik heel interessant vind, is hoe de traditionele media, mensen zoals jij, hiermee omgaan. Hoe serieus ze Twitter nemen. Natuurlijk, journalistiek gaat over hypes, maar het is wel heel hyperig om direct aan alles dat trending topic is een journalistieke draai te geven.

“En het maakt lui. Het Algemeen Dagblad schreef een verhaaltje na die wedstrijd Frankrijk-Honduras: ‘Twitter valt over Vermeulen heen’. Ik vind het vreemd dat ik dan niet even gebeld ben om mijn kant van het verhaal te vertellen.”

#hekel

“Ik weet niet of mensen echt een hekel aan mij hebben. Ik denk dat schelden vooral een primaire reactie is. Echt een hekel aan iemand hebben gaat verder.

Twitter avatar egmond_ronald ronald Wanneer gaat de #nos @NOS nou eens inzien dat @arnovermeulen het juiste commentaar niet kan geven bij de wedstrijden? Ontslaan de man!!

“Kijk, mensen zijn clubgebonden. Ze denken niet logisch na zodra het bij ons aan tafel over hun club gaat. Als je fan bent van Go Ahead Eagles, dan komt het hard aan als wij iets kritisch over je club zeggen. Mensen hebben een goed geheugen. Ze blijven je dat lang kwalijk nemen.

Twitter avatar YoungKuijp Danny Kuijpers Vier maanden geschorst voor iedere activiteit gerelateerd aan voetbal. Je gunt het Arno Vermeulen.

“Maar een hekel? Ik ben een hartstikke aardig en sympathiek mens, dat geloof ik niet.”