Het is zover: Nationale Nederlanden op de beurs - opent hoger

ROTTERDAM - Het hoofdkantoor van verzekeringsmaatschappij Nationale Nederlanden in Rotterdam. ANP PHOTO XTRA KOEN SUYK

Het is zover: Nationale Nederlanden (nu NN Group) heeft zijn entree gemaakt op de beurs. Het aandeel van het verzekeringsbedrijf is iets hoger geopend, op een bedrag net boven de 21 euro. Dat is ongeveer een euro meer dan de uitgifteprijs.

De prijs van het aandeel NN Group werd gisteravond vastgesteld op 20 euro, een bedrag waarop al ongeveer gerekend werd. ING had het eerder over een uitgifteprijs tussen de 18,50 en 22 euro. Dat is aan de onderkant van wat analisten vooraf hadden verwacht. Met de korting hoopt NN Group beleggers over de streep te trekken.

ING heeft in totaal 77 miljoen aandelen NN Group in de verkoop gedaan. Dat waren er zeven miljoen meer dan eerder bekendgemaakt. Er zou grote vraag van beleggers zijn, zo meldde ING gisteren.

Twintig procent van Nationale Nederlanden is naar de beurs gebracht, later volgt een groter deel. Het hele bedrijf is daarmee 7 miljard euro waard.

Is het aandeel eigenlijk aantrekkelijk?

Maar is beleggen in NN Group wel zo’n verstandig idee? Nou, het bedrijf kampt wel met een aantal problemen. Er zijn algemene problemen, zoals de extreem lage rente, die het lastig maakt voor NN Group om aan toekomstige verplichtingen te voldoen, doordat beleggingen minder opleveren. Maar NN Group heeft ook zijn eigen problemen. Zo is het zwaar afhankelijk van Nederland, terwijl die markt het niet goed doet. En dan is er nog de woekerpolisaffaire.

    • Frank Huiskamp