GM haalt ook in Nederland auto’s terug, en wat de dag verder interessant maakt

Foto Bloomberg

Geen tijd om al onze verhalen te lezen? Hier de selectie om vandaag aan te kunnen. En dat in drie minuten.

In Nederland zijn de afgelopen maanden 242 auto’s door General Motors teruggeroepen met een defect contactslot. Meer dan tot nu toe werd aangenomen. Dat bevestigt GM Nederland aan NRC Q. Door het defect bestaat de kans dat tijdens het rijden de motor stilvalt, de versnellingsbak vastloopt, het elektrische systeem uitvalt en de airbags niet werken.

Het bedrijf heeft dit jaar wereldwijd al zo’n 29 miljoen auto’s moeten terugroepen. Toch blijven Amerikanen de auto’s kopen. Meer zelfs.

De werkloosheid gaat omlaag…

… of toch niet? Er komt vanaf volgend jaar één internationaal vergelijkbare definitie van werkloosheid. Nu worden er hier nog twee gehanteerd. Zo telt de een iedereen van 15 tot en met 64 jaar mee, terwijl de ander tot en met 74 jaar rekent.

Door de nieuwe definitie valt het werkloosheidspercentage straks fors lager uit. Juich dus niet te vroeg als het werkloosheidspercentage straks ineens flink lager is. Het is maar een illusie.

Het brave Livera krijgt een nieuwe eigenaar

Het is een beetje de braverik onder de lingerieketens. Een tikje stoffig. Meer steunkousen dan jarretels. Livera - echt spannend is het niet.

Maar er komt een nieuwe eigenaar: de Groupe Chantelle. Dat Franse bedrijf staat juist bekend om zijn luxe lingerie. Wat gaat er gebeuren met de onderbroeken van Livera?

En verder…

Het is vandaag Wereld Ufo Dag. Afgelopen jaar kwamen er bij het ufo Meldpunt Nederland 1.308 meldingen binnen van een mogelijke ufo. Of ze nou echt zijn of niet, het geld dat het Amerikaanse stadje Roswell aan ufo’s verdient is zeker echt.

De autosector blijft optimistisch en verwacht dit jaar gewoon evenveel auto’s te verkopen als vorig jaar. Maar van die verwachting komt vooralsnog weinig terecht: na het eerste half jaar van 2014 staat de branche op een verlies van 5,6 procent.Déze tien auto’s doen het wel goed.

    • Anouk van Kampen