Dit zijn de tien best verkochte auto’s in Nederland

1. De bekende Golf uit 1974 is toe aan de zevende generatie en al jaren het bestverkopende model van Volkswagen. In Europa is de Golf de meest geproduceerde auto. Te koop vanaf 18.491 euro. Foto Volkswagen

De autosector is optimistisch en verwacht dit jaar gewoon evenveel auto’s te verkopen als vorig jaar. Met een daling van 17 procent in 2013 - een van de slechtste jaren voor de autoverkoop in meer dan veertig jaar - is dat ook wel het minste. Maar van die verwachting komt vooralsnog weinig terecht. Na het eerste half jaar van 2014 staat de branche op een verlies van 5,6 procent.

Afgelopen maand bedroeg de daling 6 procent ten opzichte van juni vorig jaar, bleek gisteren uit cijfers van Aumacon, adviesbureau voor de autobranche. Er werden 32.950 nieuwe auto’s verkocht. “Een voorzichtig herstel,” noemt dealersupportnet.nl het.

Sommige merken blijven het wel traditioneel goed doen: Volkswagen - al jaren het populairst - Renault, Peugeot, Opel en Ford. Dit zijn volgens Aumacon de tien meest verkochte modellen in het eerste half jaar van 2014 in Nederland. Klein en goedkoop doet het prima. En mini-SUV’s zijn in opkomst.

    • Anouk van Kampen & Miriam Vieveen