Dit brengen andere media vandaag

Oudewaal met Montelbaantoren in de ochtend Foto ANP

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen van andere media vandaag? Lees het hier en je bent in een keer bij.

Nationale Nederlanden naar het Damrak

Verzekeraar Nationale Nederlanden krijgt vandaag een notering aan het Damrak. Het concern heeft de introductieprijs van een aandeel vastgesteld op 20 euro en hoopt zo 1,5 miljard euro bij beleggers op te halen.

De Volkskrant analyseert vandaag de Nederlandse verzekeringsmarkt. De beursgang van Nationale Nederlanden kan volgens de krant het startsein zijn voor een serie overnames. Ook verzekeraars Reaal en ASR worden binnenkort te koop aangeboden

Ook buitenlandse verzekeraars, hedgefondsen en herverzekeraars zouden volgens de Volkskrant de Nederlandse markt met interesse volgen. Er gaat veel geld in om – 76 miljard euro op jaarbasis – en Nederlanders betalen elke maand braaf hun premie.

Spaarrente op dieptepunt

De spaarrente bij Nederlandse banken is nog nooit zo laag geweest, schrijft de Volkskrant ook. Gemiddeld krijg je een magere 1,35 procent rente op een vrij opneembare spaarrekening.

Oorzaak is het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. Doordat de ECB begin vorige maand de rente verder verlaagde tot 0,15 procent, hebben banken het spaargeld van particulieren nog minder nodig.

Claims tegen Corendon

Quote schrijft dat reisorganisatie Corendon in een aantal rechtszaken is verwikkeld waarbij grote schadeclaims tegen het bedrijf zijn ingediend.

Corendon is onlangs veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 1 miljoen euro aan online reisbureau Prijsvrij omdat Corendon het reisbureau een hogere prijs liet rekenen voor zijn reizen dan dat het zelf deed op zijn website. Dat mag niet volgens de regels van de ANVR, en de contracten die Corendon met reisbureaus heeft gesloten.

Corendon is tegen de uitspraak in hoger beroep gegaan.

Ook reisagent Tjingo claimt in een vergelijkbare zaak 4 miljoen euro van Corendon. Volgens Quote zouden ook de curatoren van het failliete OAD een schadeclaim overwegen.

    • Dolf de Groot