Derde overvaller juwelier Deurne aangehouden

De juwelierszaak Goldies in Deurne, waar een overval eindigde in de dood van de twee overvallers. Foto ANP / Koen Verheijden

Een man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de in maart fataal verlopen overval op een juweliersechtpaar in Deurne zit vast. De 27-jarige verdachte stond internationaal gesignaleerd en is dinsdag door de Duitse politie aangehouden in Stuttgart, meldt justitie.

Het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft Duitsland gevraagd hem over te leveren. Het is nog niet duidelijk wanneer dat gebeurt. Als hij zich verzet tegen de uitlevering, kan het weken duren voor hij in Nederland is.

Onduidelijkheid over de rol van de verdachte

Over de rol van de verdachte, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, wil een woordvoerder van justitie niks zeggen. Diverse media schreven destijds over een mogelijke derde verdachte die klaar zou hebben gestaan in een vluchtauto en niet in de winkel is geweest. De woordvoerder wil niet zeggen of de nu aangehouden man in de winkel is geweest of alleen op de uitkijk stond.

Bij de overval op het juweliersechtpaar werden schoten gelost. Hierdoor kwamen twee overvallers om het leven. De man van het juweliersechtpaar is officieel geen verdachte meer omdat hij niet op de overvallers heeft geschoten.

De vrouw, die de overvallers doodschoot, werd snel vrijgelaten. De hoofdofficier zei toen al snel dat ze waarschijnlijk niet wordt vervolgd. Door de zaak was het korte tijd onrustig in de Brabantse plaats.

    • Alex van der Hulst