Zuid-Amerikanen herdenken vermoorde verdediger Andrés Escobar

Colombia maakt zich op voor de kwartfinale van het WK, maar doet dat met gemengde gevoelens. Het Zuid-Amerikaanse land herdenkt vandaag Andrés Escobar. De verdediger van Atlético Nacional werd precies twintig jaar geleden vermoord. Negen dagen voor de moord had Escobar tijdens het WK in de VS een eigen doelpunt gemaakt, mede waardoor Colombia werd uitgeschakeld. Vlak erna schreef Escobar in een Colombiaanse krant een stuk om zijn landgenoten op te beuren. „Het leven houdt hier niet op. Hoe moeilijk het ook is, we moeten opstaan.” Terug in eigen land werd Escobar doodgeschoten op de parkeerplaats van een nachtclub, nadat hij ruzie had gemaakt met de mannen die hem die avond hadden bespot. De moordenaar kreeg een celstraf van 43 jaar, maar kwam in 2005 vrij. (Novum)