Laat doelpunt van Di María nekt Zwitserland

Argentinië heeft met veel moeite de kwartfinale van het WK bereikt. De ploeg van bondscoach Alejandro Sabella klopte Zwitserland met 1-0 door een doelpunt in de 118e minuut van Ángel di María. Ondanks een veldoverwicht kon Argentinië in de reguliere speeltijd weinig creëren tegen Zwitserland, dat er in de omschakeling enkele keren gevaarlijk uitkwam. Grote kansen voor Granit Xhaka en Josip Drmic gingen er echter niet in. Pas een kwartier voor tijd was Argentinië gevaarlijk via een laag schot van Lionel Messi, dat gestopt werd door keeper Diego Benaglio. In de verlenging had Argentinië wederom het meeste balbezit, maar ook hierin bleven grote kansen aanvankelijk uit. Het enige gevaar leek van Di María te komen. Na eerder al met een afstandsschot gevaarlijk te zijn geweest zorgde de buitenspeler twee minuten voor het einde van de verlenging met een lage schuiver alsnog voor de 1-0. In de laatste minuten was Zwitserland nog dichtbij de gelijkmaker. Invaller Blerim Dzemaili kopte eerst op de paal en tikte vervolgens de rebound centimeters naast. Daarna mocht Xherdan Shaqiri nog aanleggen voor een vrije trap net buiten de zestien meter. Zijn poging eindigde echter in de muur. Na de benauwde zege van Argentinië wacht zaterdag België in de kwartfinale. (Novum)