Zij bracht Jermaine Jones bij zijn vader

Sarah Jones

„Mijn vader terugvinden was het beste verjaardagscadeau van mijn leven”, zei de Amerikaanse middenvelder Jermaine Jones tegen sportzender ESPN. Twintig jaar had Jones zijn vader niet gezien. Jones miste hem, liet zijn vaders initialen op zijn rug tatoeëren, zocht hem, maar vond hem nergens. Tot hij op zijn 26ste verjaardag een briefje kreeg van zijn vriendin Sarah. „Als je je vader wil bellen, hier is zijn nummer”, had Sarah gezegd – zij had hem wel gevonden. Jones belde. Zijn vader, een ex-soldaat, bleek voor een drugsdeal in de gevangenis gezeten te hebben. „We laten achter ons wat er is gebeurd. We kijken naar voren nu”, zei Jones tegen hem. „Ik ben blij dat je hier bent, dat mijn kinderen hun opa kunnen zien.” Datzelfde jaar, op Vaderdag, maakte hij zijn eerste doelpunt voor de VS en vierde dat met een militair saluut, als eerbetoon aan zijn vader. Vanavond zit zijn vader in het stadion, als Jones in de achtste finales van het WK speelt.

„Die lui van de FIFA zijn een stelletje oude hoerenzonen.” Dat zei de president van Uruguay, José Mujica, zondag over de wereldvoetbalbond, volgens de BBC. De Uruguayaanse president is woedend dat de FIFA Luis Suárez uit het toernooi haalde voor zijn beet en noemde de straf een „fascistische schorsing”.

Pas op met Duitse WK-schmink. In veertien geteste schminkstiften met de kleuren van de Duitse vlag zijn verboden kleurstoffen gevonden die gevaarlijk zouden kunnen zijn, melden Duitse media. De schmink is niet uit de winkels gehaald, omdat de consumentenbond de namen van de fabrikanten niet bekend mag maken zolang er geen sprake is van een direct gezondheidsrisico.