Nadal en Sjarapova uitgeschakeld op Wimbledon

Angelique Kerber tijdens de wedstrijd die ze won van Sjarapova. Foto Reuters / Max Rossi

Angelique Kerber heeft op Wimbledon voor een verrassing gezorgd door Maria Sjarapova te verslaan in de vierde ronde. De als negende geplaatste Duitse won met 7-6 (4), 4-6, 6-4 van de winnares van 2004. De 26-jarige Kerber, die twee jaar geleden in de halve finale stond, sloeg toe op haar zevende matchpoint.

Update 20.11: Ook Rafael Nadal, die vorige maand nog Roland Garros won, is uit het toernooi. Hij werd verslagen door de Australische Nick Kyrgios met 7-6, 5-7, 7-6 en 6-3.

Sjarapova won begin deze maand nog Roland Garros. Een andere favoriet, Serena Williams werd tot ieders verrassing afgelopen zaterdag al uit het toernooi gespeeld.

Kerber en Sjarapova vochten lange rally’s uit, waarbij de Duitse steeds wachtte op een fout van de Russische. De als vijfde geplaatste Sjarapova maakte 49 onnodige fouten, tegen elf voor Kerber. In de beslissende derde set kwam Kerber met 5-2 voor, maar op dat moment toonde Sjarapova haar onverzettelijkheid. De Russische brak terug, kreeg kansen op 5-5, maar moest zich op het zevende wedstrijdpunt gewonnen geven.

Kerber treft in de kwartfinale de Canadese Eugenie Bouchard. De Roemeense Simone Halep moet het in de volgende ronde opnemen tegen Sabine Lisicki.

Kwartfinale: Federer versus Wawrinka

Bij de mannen ging de Zwitser Roger Federer zonder problemen door naar de kwartfinale. Met 6-1, 6-4 en 6-4 versloeg hij de Spaanse Tommy Robredo in slechts 94 minuten. Het is de twaalfde keer dat hij in de kwartfinale staat, waar hij landgenoot Stan Wawrinka zal tegenkomen. Die versloeg de Spanjaard Feliciano Lopez in drie sets.

De andere kwartfinale zal gaan tussen De Brit Andy Murray en de Bulgaar Grigor Dimitrov.
(Novum)