Israëlische tieners dood gevonden

Foto AFP Jack Guez

Israëlische vrouwen rouwen voor het huis van Eyal Yifrach, een van de drie vermiste jongeren van wie het Israëlische leger gisteren de lichamen heeft gevonden. Ze waren op de Westelijke Jordaanoever ontvoerd. Militairen troffen de lichamen aan vlak bij het plaatsje Halhul, niet ver van de plaats waar ze ruim twee weken geleden verdwenen, zeggen bronnen bij de veiligheidsdiensten. Het drietal is herkend aan hun kleding en schoeisel. De drie, die op 12 juni zoekraakten tijdens een lifttocht over de Westoever, zijn volgens het leger al snel na de ontvoering doodgeschoten. De Israëlische regering wees al gauw de radicale beweging Hamas aan als hoofdverdachte. Bijna driehonderd Palestijnen zijn tijdens de zoekoperatie opgepakt en er vielen meerdere doden. De ontdekking van de dode tieners zet de betrekkingen tussen Israël en de nieuwe Palestijnse regering van nationale eenheid eens te meer onder druk.

    • Ap