Cultuur

Goedkoper internetten op vakantie en wat de dag verder interessant maakt

Foto iStock

Geen tijd om al onze verhalen te lezen? Hier de selectie om vandaag aan te kunnen. En dat in drie minuten.

Mobiel kan echt mee op reis

Dankzij Neelie Kroes is het vanaf vandaag goedkoper om te bellen, sms’en en internetten in het buitenland. Het mobieltje kan nu nog onbezorgder aan op reis. De nieuwe tarieven zijn een stap op weg naar één Europese mobiele markt. Vanaf eind 2015 mogen providers zelfs helemaal geen roamingkosten meer in rekening brengen.

Hans ‘bijbaan’ Alders krijgt het nog drukker

ProRail heeft een nieuwe president-commissaris. Vandaag begint Hans Alders bij de spoorbeheerder. Dat is dan baan nummer 21 voor de voormalig PvdA-minister en commissaris van de koningin. Dit is zijn cv.

Eerste dag voor Draijer

Vandaag mag de nieuwe topman van de Rabobank zich in Utrecht melden voor zijn eerste werkdag, in oktober begint hij echt als topman. Wiebe Draijer (48) is een manusje-van-alles: in bestuurlijk en bedrijfsmatig Nederland kan hij werkelijk overal worden ingezet.

Dol op Twitter

Nederlandse bedrijven zijn de grootste Twittergebruikers van Europa: 27 procent is in 2013 actief geweest op Twitter. En de Graphic of the Day toont dat er meer verrassingen zijn rond het sociale mediagebruik door het Nederlandse bedrijfsleven

En verder

Een van de oudste hotels van Nederland is weer open. Hotel de Draak in Bergen op Zoom werd vorig jaar voor een groot deel verwoest door een brand in de sauna. Maar De Draak is opgeknapt, zo blijkt uit onze fotoreeks In beeld.

Altijd al een fan van de Nachtwacht en het Melkmeisje geweest? Het Rijksmuseum zoekt een coördinator voor het medialab. Die moet “mensen beter leren kijken” zo vertelt het Rijks in de Job of the Day.

Facebook krijgt veel kritiek te verduren vanwege een experiment dat emoties van zijn gebruikers peilde. Leonid Bershidsky van Bloomberg heeft een wake-up-call: we zijn allemaal labratten van Facebook.

Scooters zijn er al in overvloed, maar hoe zit het eigenlijk met de elektrische motor? FT-journalist Rohit Jaggi doet een test.