Deutsche Bank saneert in Nederland

Bij de Nederlandse dochter van Deutsche Bank zijn de afgelopen 2,5 jaar zeshonderd werknemers vertrokken. Een woordvoerder van Deutsche Bank heeft dit bevestigd naar aanleiding van berichtgeving vandaag in het Financieele Dagblad. Het gaat om ruim 40 procent van het personeel. De werknemers zijn volgens de woordvoerder deels door natuurlijk verloop vertrokken en deels door ontslagen. „De reorganisatie is inmiddels afgerond en dit jaar gaan er geen mensen meer weg”, zegt zij.

In de ontslagronde zijn voornamelijk voormalige ABN Amro-bankiers hun baan kwijtgeraakt. Voor de reorganisatie heeft de zakenbank in 2012 en 2013 een voorziening getroffen van 73 miljoen euro.

In november vorig jaar kondigde Deutsche Bank al aan vijf van de acht Nederlandse kantoren te sluiten. Dat is intussen gebeurd. Alleen de regiokantoren in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven zijn nog open.

De sanering bij de Nederlandse dochter van de Duitse zakenbank volgt op de moeizame overname van delen van ABN Amro, in 2010. Deutsche Bank kocht destijds een aantal regiokantoren en de Hollandse Banken Unie, en kreeg er 23.000 kleinere rekeninghouders van ABN Amro bij. Zij bleken echter fors minder op te leveren dan verwacht.

Vorig jaar kregen 18.000 klanten te horen dat Deutsche Bank afscheid van hen wilde nemen. De zakenbank wil zich voortaan op de grotere klanten richten.