CPNB introduceert publieksprijs voor beste boekverfilming

De CPNB heeft een nieuwe prijs geïntroduceerd en stelt de komende maand film- en literatuurliefhebbers in staat om te stemmen op de beste boekverfilming van het afgelopen jaar. Voor ‘de Parel’, zoals de nieuwe publieksprijs voor de beste boekverfilming van het afgelopen jaar heet, zijn de volgende films genomineerd: 12 Years a Slave, De 100-jarige

Cast bij de première van de Nederlandse thriller Het Diner. De film is genomineerd voor 'de Parel', een nieuwe publieksprijs voor de beste boekverfilming
Cast bij de première van de Nederlandse thriller Het Diner. De film is genomineerd voor 'de Parel', een nieuwe publieksprijs voor de beste boekverfilming ANP KIPPA LEVIN DEN BOER

De CPNB heeft een nieuwe prijs geïntroduceerd en stelt de komende maand film- en literatuurliefhebbers in staat om te stemmen op de beste boekverfilming van het afgelopen jaar.

Voor ‘de Parel’, zoals de nieuwe publieksprijs voor de beste boekverfilming van het afgelopen jaar heet, zijn de volgende films genomineerd: 12 Years a Slave, De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween, Het Diner, Philomena, The Hunger Games: Catching Fire, The Wolf of Wall Street.

Het betreffen verfilmingen van de boeken van respectievelijk Solomon Northup, Jonas Jonasson, Herman Koch, Martin Sixsmith, Suzanne Collins en Jordan Belfort.

De genomineerde films zijn gekozen door Leo Hannewijk, directeur van Film by the Sea, André Nientied en Barend de Voogd, filmrecensenten van NU.nl.

De hele maand juli kan er gestemd worden op besteboekverfilming.nl. De winnaar wordt op 7 augustus bekendgemaakt, de prijsuitreiking vindt plaats op 19 september, tijdens Film by the Sea. Het Vlissingse festival voor boekverfilmingen vindt dit jaar voor de 16de keer plaats en duurt van 12 tot en met 21 september.