Suárez zegt sorry tegen Italiaan Chiellini

De Uruguayaan Luis Suárez heeft zijn excuses aangeboden aan Giorgio Chiellini, de Italiaan die door hem in de schouder gebeten werd. Aan de wereld belooft Suárez „dat zoiets nooit meer zal gebeuren”. De tekst die hij op Twitter zette: „Na enkele dagen thuis te zijn geweest met mijn familie, heb ik de kans gehad om tot rust te komen en te overzien wat er gebeurd is in de wedstrijd tussen Italië en Uruguay. Losstaand van de nasleep en alle elkaar tegensprekende verklaringen die naar buiten zijn gekomen, die niet bedoeld waren om de goede verrichtingen van het nationale team te verstoren, is het zo dat mijn collega Giorgio Chiellini de fysieke gevolgen ondervond van een beet tijdens de botsing met mij. Daarom spijt het mij heel erg wat er gebeurd is. Bied ik Giorgio Chiellini en de hele voetbalfamilie mijn excuses aan. Beloof ik het publiek dat zoiets nooit meer zal gebeuren.” De FIFA schorste Suárez op basis van de tv-beelden voor negen duels en hij mag zich vier maanden in geen enkel voetbalstadion vertonen.

    • NRC