Alsnog excuses van Luis Suárez aan Chiellini en ‘de gehele voetbalfamilie’

Luis Suárez heeft zijn spijt betuigd voor het bijtincident met Giorgio Chiellini. Dat deed de Uruguayaanse aanvaller gisteren via een geschreven verklaring. „Ik betreur hevig wat er is gebeurd. Ik bied mijn excuses aan Giorgio Chiellini en de gehele voetbalfamilie aan en beloof dat er nooit meer een dergelijk incident zal plaatsvinden.” Suárez ging een week geleden in de fout tegen Chiellini. Op basis van televisiebeelden werd Suárez voor vier maanden geschorst. Het was de derde keer dat hij een tegenstander beet. Uruguay ging in de achtste finale kansloos onderuit tegen Colombia. In eigen land is met verontwaardiging gereageerd op de straf van Suárez. President Jose Mujica noemde de FIFA gisteren een „stelletje oude hoerenzonen”. (Novum)