Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

NS waarschuwt voor ‘onvoorspelbare treindienst’ door Belgische spoorstaking

Een lege Thalys-trein op station Brussel- Zuid. Vandaag staken de Belgische Spoorwegen. De eerste drie treinen van Thalys uit Amsterdam rijden niet, maar NS gaat er eigenlijk van uit dat de trein de hele dag stil blijft staan.
Een lege Thalys-trein op station Brussel- Zuid. Vandaag staken de Belgische Spoorwegen. De eerste drie treinen van Thalys uit Amsterdam rijden niet, maar NS gaat er eigenlijk van uit dat de trein de hele dag stil blijft staan. Foto EPA/Julien Warnand

Door een staking bij de spoorwegen in België waarschuwt NS reizigers vandaag om rekening te houden met vertraging en uitval in het Nederlands treinverkeer. Mensen die een reis naar België hadden gepland wordt bovendien aangeraden om die naar een andere datum te verzetten.

De NS verwacht een ‘onvoorspelbare treindienst’ door de staking die gisteravond om 22.00 uur begon en tot vanavond 22.00 gaat duurt. De eerste drie treinen van Thalys uit Amsterdam rijden niet, maar NS gaat er eigenlijk van uit dat de trein de hele dag stil blijft staan. Bij de intercity naar Brussel zal per trein worden bekeken of die kan rijden.

Hoewel de staking vanavond op zijn eind loopt, verwacht NS ook morgenochtend nog problemen op het spoor:

“Naar verwachting zal de dienstregeling ook dan nog niet volgens plan verlopen. Ook dan moet rekening worden gehouden met eventuele vertraging en uitval van treinen.”

(Novum)