Opinie

Kordate receptioniste

Woensdag was er een bom- melding bij de Bijenkorf, maar die bleek loos alarm. Dat is niet de eerste keer.

Tijdens een bijeenkomst van directeuren van Amsterdamse grootwinkelbedrijven in de jaren zestig of zeventig van de vorige eeuw bleek dat iedereen wel een paar (achteraf valse) bommeldingen had gehad, behalve de Bijenkorf.

Navraag bij het Bijenkorfpersoneel leidde tot een kordate receptioniste die bevestigde dat ook deze winkel eigenlijk een melding had gehad.

Waarom had ze die dan niet doorgegeven? Daar kon ze niet aan beginnen zei ze. Ze kreeg dit soort berichten veel te vaak. Ze antwoordde dus steevast dat ze de directie daar niet mee kon lastigvallen en bovendien dat dit soort meldingen bij de Bijenkorf alleen schriftelijk konden worden ingediend.

Dolf Elsevier van Griethuysen