Amstel Hotel is verkocht voor ‘trofeeprijs’

Het beroemde Amstel Hotel in Amsterdam blijft in Qatarse handen. De hotelexploitant Katara Hospitality uit de Golfstaat heeft het gekocht voor 800.000 euro per kamer, meldt vastgoedsite PropertyNL op basis van bronnen uit de markt.

Het Amstel Hotel (79 kamers) van de InterContintal-keten is vooral „een trofee” voor de nieuwe eigenaren, zegt Petra Kooijman, manager van Property NL Research. „Feitelijk heeft het namelijk te weinig kamers om voldoende rendement te behalen voor die verkoopprijs”, zegt ze.

Het Conservatorium Hotel of het nieuwe Waldorf Astoria in Amsterdam zitten nog een divisie hoger. Denk aan een prijs van 1 miljoen euro per kamer, zegt Kooijman.

Het Amstel Hotel werd vorig najaar te koop gezet door de investeringsgroep GSSG Holdings uit Qatar. Katara Hospitality kocht tegelijkertijd met het Amstel Hotel ook InterContinental-hotels in Cannes, Madrid en Frankfurt en nam een belang in het De La Ville Rome. De vastgoedontwikkelaar heeft wereldwijd ruim dertig hotels.