Familie Kris blijft zoeken naar duidelijkheid - ‘zwarte bladzijde’

Poster die een beloning uitlooft voor tips over de vermiste meisjes.
Poster die een beloning uitlooft voor tips over de vermiste meisjes. Foto EPA / Marcelino Rosario

Als een ‘zwarte bladzijde’ zo omschrijft de familie van Kris Kremers het, nu duidelijk is dat ook Kris is omgekomen in Panama. De familie heeft nog veel vragen over wat haar en Lisanne Froon is overkomen.

Gisteravond laat bleek dat een deel van de menselijke materialen die vorige week werden gevonden in Panama van Kris Kremers zijn. In een verklaring schrijft de woordvoerder van de familie dat het een ‘zwarte bladzijde’ is die “bovendien overschaduwd wordt door vele vragen”:

“Er rest de familie slechts een manier om antwoorden te vinden en dat is doorgaan met zoeken.”

Grote schok voor de familie

Dat de beide meisjes zijn omgekomen, is nu wel vastgesteld, maar waardoor ze zijn omgekomen is nog niet duidelijk. Uit het gevonden materiaal kan tot nu toe niet worden afgeleid wanneer de dood zou zijn ingetreden en wat er gebeurd kan zijn. Het OM liet eerder weten dat er net zo lang gezocht zal worden tot de doodsoorzaak van de vrouwen is achterhaald.

“Door het medeleven van zo veel mensen en de giften op de stichting is het voor ons mogelijk om net zo lang door te gaan met zoeken tot een antwoord is gevonden op wat daar in Panama is gebeurd.”

De schok is groot bij de familie, zo staat in de verklaring. Ze geven aan het nieuws in alle rust te willen verwerken en vragen iedereen daar rekening mee te houden.

Beide jonge vrouwen verdwenen in april

Eergisteren werd al duidelijk dat in de botresten DNA van Lisanne Froon is gevonden. Kremers en Froon verdwenen begin april tijdens een wandeling in de buurt van het dorpje Boquete. Ze waren in Panama om daar vrijwilligerswerk te doen.

Het materiaal was donderdag samen met een paar schoenen na een maandenlange zoektocht gevonden bij een zoekactie in de afgelegen gemeenschap Alto Romero. Twee weken geleden werd al een rugzak met twee mobiele telefoons, een verzekeringspasje, kleren en geld van de jonge vrouwen gevonden.