‘Ook resten Kris Kremers gevonden in Panama’

Een bord met foto's van de vermiste Nederlandse meisjes bij de Panamese stad David.
Een bord met foto's van de vermiste Nederlandse meisjes bij de Panamese stad David. Foto EPA / Marcelino Rosario

Een deel van de botresten die vorige week werden aangetroffen in Panama zijn van Kris Kremers, een van de Nederlandse meisjes die in het land wordt vermist. Dat hebben bronnen gezegd tegen de NOS en RTL, zo meldden beide omroepen vanavond. Het DNA dat in de botresten is aangetroffen komt volgens de bronnen van de omroepen overeen met dat van Kremers.

Met het nieuws van vanavond lijkt het nu zeker dat beide vermiste Nederlandse meisjes in de Panamese jungle zijn omgekomen. Gisteren werd door justitie in Panama bevestigd dat menselijk weefsel dat bij onderzoek in de jungle werd gevonden van Lisanne Froon is. De NOS en RTL melden dat de familie van Kremers vanavond is ingelicht over de nieuwste ontwikkelingen in het onderzoek.

De families van Kremers en Froon lieten gisteren weten dat “de shock rondom de ontwikkelingen groot is”. Ze gaven aan het nieuws in alle rust te willen verwerken. Ze vragen iedereen daar rekening mee te houden.

Meisjes verdwenen tijdens wandeling nabij Boquete

Kremers en Froon verdwenen begin april tijdens een wandeling in de buurt van het dorpje Boquete. Ze waren in Panama om daar vrijwilligerswerk te doen. Na een maandenlange zoektocht werden twee weken geleden een rugzak met twee mobiele telefoons, een verzekeringspasje, kleren en geld van de jonge vrouwen gevonden. Het gebied, dat op acht uur lopen van Boquete ligt, werd vervolgens door justitie, politie en andere hulpdiensten uitgekamd. Die vonden verschillende schoenen maar ook botresten.

Wat er precies met Froon en Kremers is gebeurd is nog onduidelijk. Op de persconferentie zei gerechtelijk medisch onderzoeker Silvia Bandel gisteren dat met de vondsten tot dusverre niet kan worden vastgesteld wanneer de dood zou zijn ingetreden en wat er gebeurd kan zijn. Pitti: “Wij sluiten nog geen enkele hypothese uit.” Het Openbaar Ministerie liet weten dat er net zo lang gezocht zal worden tot de doodsoorzaak van de vrouwen is achterhaald. Het Nederlandse NFI is bij de zaak betrokken.