Economie

Zo win je pas echt met internetgokken en wat de dag verder interessant maakt

Foto iStock

Geen tijd om al onze verhalen te lezen? Hier de selectie om vandaag aan te kunnen. En dat in drie minuten.

Gokken in Amsterdam

Vandaag en morgen verzamelt de crème de la crème van de Nederlandse en internationale gokscene in Amsterdam voor de Gaming in Holland-conferentie. Internetgokken wordt waarschijnlijk vanaf 2015 legaal in Nederland en iedereen wil een stuk van de taart die jaarlijks goed is voor 500 miljoen euro. Vijf verrassende winnaars van de legalisering.

De hype van Yo

Met de gratis app Yo kun je maar een ding doen: het woord Yo versturen. En toch haalde de bedenker ervan in korte tijd ruim 1,2 miljoen dollar (884.000 euro) op. Het aantal downloads verdubbelt bijna dagelijks.

Handel met Chili

Vanavond treft Nederland Chili op het voetbalveld. Hoe zit het eigenlijk met de handel tussen beide landen? Chilenen staan qua ondernemingsdrift bekend als de “Europeanen van Zuid-Amerika” maar er is meer te vertellen, Chili lijkt namelijk erg op Nederland.

Pas op voor gescheiden bankiers

Als topbankiers één of meerdere keren gescheiden zijn is de kans aanzienlijk groter dat een bank in problemen komt, dat blijkt uit onderzoek van hoogleraar Cools van de Universiteit van Tilburg.

Krijgt Greenpeace betaald door Putin?

Betaalt Rusland het verzet tegen schaliegas zoals NAVO-baas Rasmussen onlangs insinueerde? En staat Greenpeace dan ook op de loonlijst van Putin?

En verder

In de Graphic of the Day wordt gekeken of de huizencrisis echt voorbij is in Nederland. Tijd om dat oordeel bij te stellen als je het provincie voor provincie bekijkt?

In de Job of the Day de mysterieuze vacature van werkvoorbereider die goed is voor tussen de 3.500 en 4.000 euro bruto per maand.

In beeld het zakenhart van Tokio dat wacht op de volgende stap in Abenomics om de economie vooruit te helpen.