Aardbeving met kracht van 8.0 bij Alaska

Bij Little Sitkin Island in Alaska is een aardbeving met een kracht van 8.0 gemeten. De beving werd waargenomen door het U.S. Geological Survey, het wetenschappelijk bureau van de Amerikaanse regering. Er is een tsunami-alarm afgegeven.

Het U.S. Geological Survey maakte eerst melding van een aardbeving met een kracht van 7.1 bij Alaska. Het tsunami-alarm geldt voor delen van de Canadese en Amerikaanse kust, voor onder meer de staat Washington.

Twitter avatar mpoppel Michael van Poppel A strong aftershock hit the Aleutian Islands about 15 mins ago, no official magnitude yet. Probably in the 6-range

In de buurt van Nieuw-Zeeland werd een aardbeving gemeten met een kracht van 6.9, al hadden persbureau Reuters en AFP het over een kracht van 7.2. Het epicentrum van de aardbeving lag op 126 kilometer van Raoul Island, het grootste van de Kermadeceilanden, behorende tot Nieuw-Zeeland. In Auckland, de grootste stad van het land, en hoofdstad Wellington, was geen schade door de aardbeving. Bij de vulkanische Kermadeceilanden vinden wel vaker aardbevingen plaats.