‘Mogelijk lichaam vermiste Nederlander in Spanje gevonden’

De Spaanse politie onderzoekt de plek waar mogelijk het lichaam van Marin Verfondern werden gevonden. Foto EPA / Brais Lorenzo

De Guardia Civil in Spanje heeft gisteravond laat in de buurt van waar de auto van een vermiste Nederlandse boer werd gevonden, ook menselijke resten gevonden. Dat melden lokale media op gezag van de politiedienst. Onderzoek moet uitwijzen of het om Martin Verfondern gaat.

Gisteren bleek nog uit voorlopig onderzoek dat er geen resten van de vermiste man in zijn voertuig waren aangetroffen. Maar bij het uitkammen van de omgeving zouden speurhonden op vijfhonderd meter van de Chevrolet botten en schedelresten hebben gevonden, die begraven waren. Ook werden er een computer en andere spullen gevonden. Het is onduidelijk wie de eigenaar van de spullen is.

De 52-jarige Verfondern, die met zijn vrouw een ecologische boerderij bestierde in een afgelegen gebied in de regio Galicië, verdween op 19 januari 2010. Hij was in de gemeente Petin boodschappen gaan doen, maar keerde niet terug. Er was destijds onenigheid tussen de Nederlander en zijn buren. Zijn echtgenote en de politie gaan uit van een misdrijf.

Dit voorjaar werd de zoektocht naar de Nederlander met geavanceerde apparatuur hervat. Maar dit bleef zonder resultaat. Deze week werd zijn auto bij toeval teruggevonden in een bebost en moeilijk begaanbaar gebied.

(Novum)