... maar eigen beursgang is teleurstelling

De beursgang van het beursbedrijf Euronext heeft vrijdagochtend minder opgeleverd dan waar de Amerikaanse eigenaar op had gerekend. Euronext ging naar de beurs tegen een introductiekoers van 20 euro, maar opende onder dit bedrag. Vervolgens bleef de koers schommelen tussen de 19,10 en 19,90 euro. Euronext heeft noteringen aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Parijs. Later moet Lissabon nog volgen. Circa 3 procent van de aandelen is door particuliere beleggers gekocht, de rest door institutionele investeerders. Beursbedrijf Euronext werd in 2007 overgenomen door de New York Exchange. Op zijn beurt werd dit fusiebedrijf in 2013 gekocht door de Amerikaanse grondstoffen- en energiebeurs Intercontinental Exchange (ICE). Met de beursgang van vrijdag heeft ICE 60 procent van zijn aandelen verkocht. Hiermee had het 880 tot 1.150 miljoen euro willen ophalen, maar het werd 845 miljoen euro.