it's electrifying

Electrified, de ‘smart bike’ van VanMoof
Electrified, de ‘smart bike’ van VanMoof

Sinds de oprichting in 2009 is de stadsfiets van VanMoof, geesteskind van de Nederlandse broers Ties en Taco Carlier, met een indrukwekkende opmars bezig. Het veel geprezen minimalistische en stijlvolle design gooit wereldwijd hoge ogen. Met de lancering van de Electrified introduceert VanMoof ’s werelds eerste smart bike. Dankzij een compacte motor in de naaf van het voorwiel aangedreven (door een in het frame geïntegreerde batterij) trapt de Electrified moeiteloos en comfortabel. Het intelligente Smart Power Assistance-systeem, te gebruiken in sport- of cruisestand, berekent de ideale motorondersteuning ten opzichte van de gewenste trapfrequentie. Met een gewicht van slechts 19 kilo fietst de Electrified ook zonder trapondersteuning bijzonder soepel. De fiets is eenvoudig te bedienen middels het ingebouwde touchscreen dashboard, of via de afstandsbediening (jawel!). Ook behoorlijk smart; met het GPS tracking systeem – ontwikkeld in samenwerking met Vodafone – is een gestolen of zoekgeraakte fiets eenvoudig terug te vinden met uw mobiel. (vanmoof.com, vanaf 2.248 euro)

Martijn Boot