Fijn gekreun van Hynde

Na 35 jaar als voorvrouw van The Pretenders, maakte zangeres/gitariste Chrissie Hynde nu een eerste solo-cd. Stockholm, vernoemd naar de studio van de Zweedse producer Björn Yttling (bekend van Lykke Li). Met Yttling maakte Hynde een soepele rockplaat met doorkijkjes naar andere genres en aandacht voor detail. De plaat zet meteen op het verkeerde been door de galmende paukenslag van het intro, als verwijzing naar de girl group-stijl van Shangri-La’s. Wat volgt, is een smachtende ballade, You Or No One, met modern afgewogen instrumentatie, want Hynde houdt zich ver van nostalgie. Ze speelt hier opgewekte semi-rock, in Dark Sunglasses en A Plan Too Far (met een gitaarsolo van Neil Young, mooi ingeweven in de achtergrond), en smartelijker liedjes (In A Miracle). Aantrekkelijk zijn nog altijd de ironische ondertoon, de aantrekkelijke kreun in Hyndes stem, en de puntige inslag van haar gitaarriffs.