In Beeld

Wiet telen in een oude chocoladefabriek

Binnen in één van de groeiruimtes. De fabriek in Ontario heeft een oppervlakte van zo'n 15.608 vierkante meter. Foto Reuters

“Circus Cannabis” - wel of niet gedogen, wel of niet verkopen, wel of niet telen. Een discussie die in vele landen gevoerd wordt. In Nederland ondertekenden verschillende burgemeesters begin dit jaar een manifest - zij pleiten voor het reguleren van de hennepteelt in Nederland.

In Canada is de markt voor het produceren van medicinale wiet onlangs opengegooid. Mits ze daarvoor een licentie van de overheid verkrijgen, mogen bedrijven marihuana telen. Volgens Business Insider hebben dertien bedrijven zo’n licentie gekregen.

Onder die bedrijven is Tweed uit Ontario. Het bedrijf, met hippe website, nam een oude chocoladefabriek Smiths Falls, Ontario over. Waar eerst chocoladerepen voor tien en vijftig dollarcent werden gemaakt, groeien nu hennepplanten.