Schumacher uit coma, overgebracht naar ziekenhuis in Lausanne

De Duitser Nico Rosberg eerder deze maand in zijn auto, met daarop een boodschap voor Schumacher.
De Duitser Nico Rosberg eerder deze maand in zijn auto, met daarop een boodschap voor Schumacher. Foto Reuters / Chris Wattie

Michael Schumacher is uit zijn coma ontwaakt. Vanochtend verliet hij het Franse ziekenhuis waar hij sinds begin dit jaar lag na een ski-ongeluk. Dat meldt zijn woordvoerder aan Reuters.

Zij zei:

“Michael heeft het ziekenhuis in Grenoble verlaten om verder te werken aan zijn langdurige herstel. Hij ligt niet meer in coma.”

Hoe de toestand van de Duitser precies is, is onduidelijk.

Update 13.57 uur: Schumacher is overgebracht naar het universiteitsziekenhuis in Lausanne, in het westen van Zwitserland. Het ziekenhuis wil niet zeggen op welke afdeling hij ligt. Hij woont met zijn familie in een dorpje tussen Lausanne en Genève.

In coma sinds eind december

De 45-jarige oud-Formule 1-coureur en zevenvoudig wereldkampioen kwam vlak voor de jaarwisseling ten val tijdens het skiën nabij Méribel, in het skigebied Les Trois Vallées in Frankrijk. Hij raakte met zijn hoofd een rots. Ondanks dat hij een helm droeg, hield hij daar ernstige verwondingen aan zijn schedel en hersenen aan over.

Schumacher was al in coma toen hij bij de universiteitskliniek van Grenoble binnen werd gebracht en onderging meteen een operatie. Later volgde nog een tweede operatie. Hij werd kunstmatig in coma gehouden. Eind januari werd begonnen hem daaruit te halen, in april werd duidelijk dat hij af en toe bij bewustzijn was.

Schumacher is een van de succesvolste Formule 1-coureurs ooit. Hij werd tussen 1992 en 2006 zeven keer wereldkampioen. Een rentree in 2010 en 2011 was niet succesvol.