Het Bandidos-café is preventief gesloten

Café Number One in Pey is gesloten en blijft dat de komende drie maanden na een poging tot brandstichting afgelopen weekend. Dat heeft de gemeente Echt-Susteren besloten. Het café werd regelmatig bezocht door leden van motorclub Bandidos. Het is de vierde aanslag in Echt-Susteren die mogelijk verband houdt met strijd tussen motorclubs. Eerdere doelwitten waren de woning van Bandidos-leider Harrie R., tweemaal, en het huis van een ander lid. De aanslag in Pey gebeurde zaterdagnacht. Een brandend voorwerp werd naar het café gegooid. Een ruit raakte beschadigd, maar het pand vatte geen vlam. Het projectiel brandde op de stoep uit. Justitie onderzoekt de zaak. Naast de sluiting van Number One zijn andere maatregelen getroffen: er komt permanent cameratoezicht en de politie surveilleert extra. In de nabije omgeving mogen agenten preventief fouilleren. Vandaag behandelt de rechtbank in Maastricht de zaak tegen Lau G., beoogd voorzitter van motorclub No Surrender. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op twee Marokkanen in Venray in 2006. Over drie weken dient de zaak van Bandidos-leider R., beschuldigd van verboden wapenbezit. (NRC)