Matig Argentinië wint met 2-1 van Bosnië-Herzegovina

Messi in actie tijdens de wedstrijd tegen Bosnië, waarin hij de belangrijke 2-0 maakte.
Messi in actie tijdens de wedstrijd tegen Bosnië, waarin hij de belangrijke 2-0 maakte. Foto AP / Kirsty Wigglesworth

Argentinië is het WK met een overwinning begonnen, maar maakte vannacht in zijn eerste wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina bepaald geen indruk. In het Maracana-stadion in Rio werd het 2-1. Sterspeler Messi scoorde, maar speelde zeer matig. De wedstrijd in bulletpoints, Vine-video’s en tweets.

De Argentijnen wordt een goede kans toegedicht omdat het WK op Zuid-Amerikaanse bodem wordt gespeeld. Messi, die wel de beste voetballer ooit wordt genoemd maar nog nooit een WK won, kan zich de komende weken in Brazilië onsterfelijk maken. Afgelopen nacht overtuigde Messi nog niet, hij leek lange tijd zelfs geen schim van de sterspeler die hij is. Maar zijn doelpunt in de 65e minuut uit een mooie soloactie (de 2-0) bleek wel beslissend.

Argentinië was in Rio al na drie minuten op voorsprong gekomen door een ongelukkige eigen goal van de Bosnische verdediger Saed Kolasinac, die de snelste eigen goal uit de WK-geschiedenis scoorde. De Argentijnen waren in de rest van de eerste helft niet bij machte hun voorsprong uit te bouwen. Bosnië was eveneens matig en bracht het team van Messi ook in de tweede helft niet echt in de problemen. Vijf minuten voor tijd maakte Ibisevic nog wel de aansluitingstreffer, maar dat mocht niet meer baten.

De andere wedstrijd uit groep F, tussen Iran en Nigeria, wordt morgenavond om 21.00 uur gespeeld.

Argentinië - Bosnië in bulletpoints

 • 1’ Er is afgetrapt in het Maracana door Argentinië. In het stadion zitten zo’n 75.000 toeschouwers, onder wie tienduizenden Argentijnen.
 • 3’ Argentinië komt al na drie minuten op voorsprong! Een vrije trap wordt door de Bosnische verdediger Saed Kolasinac in eigen doel gewerkt: 1-0.
 • 13’ Plotseling een gevaarlijk moment van Bosnië, maar Izet Hajrović stuit op de Argentijnse defensie. De vrije trap die volgt eindigt in de muur. Bosnië komt iets beter in de wedstrijd.
 • 21’ Messi probeert een soloactie, maar strandt in het zestienmetergebied. De grote ster van Argentinië maakt nog niet veel indruk vanavond.
 • 25’ De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor de Argentijnse linksback Marcos Rojo.
 • 33’ De wedstrijd gaat nu op en neer: Mascherano (Argentinië) schoot net van afstand op de vuisten van de Bosnische doelman, het schot van Edin Dzeko (Bosnië) gaat over.
 • 40’ Bosnië dicht bij de gelijkmaker: Lulić kopt de bal uit een corner hard in de korte hoek, maar de Argentijnse keeper Romero brengt redding.
 • 45’ Het is rust in Rio en nog altijd 1-0 voor Argentinië, maar Messi en de zijnen overtuigen absoluut niet. Bosnië profiteert daar voorlopig echter niet van.
 • 46’ De tweede helft is begonnen. Argentinië heeft in de rust twee keer gewissel. Het belangrijkste is dat aanvaller Higuain, die door een blessure niet kon starten, in het veld is gekomen als vervanger van Maxi Rodriguez.
 • 62’ Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft van deze zeer matige wedstrijd nog altijd 1-0. Het tweede geel van het duel is voor de Bosniër Emir Spahic.
 • 65’ Hij schoot net nog een vrije trap hoog over, maar nu dan eindelijk een goed moment voor Messi: hij scoort zijn tweede WK-doelpunt uit z’n carrière en zet Argentinië op 2-0.
 • 85’ Bosnië leek niet meer in staat het Argentinië lastig te maken, maar vijf minuten voor tijd maakt Bosnië de aansluitingstreffer: 2-1 dankzij Vedad Ibisevic.
 • 93’ Argentinië wint met 2-1, maar maakte bepaald geen sterke indruk vanavond. Net als Bosnië overigens.

Argentinië - Bosnië in Vine-video’s

De 1-0, een eigen doelpunt van Bosnië:

De grootste kans van Bosnië in de eerste helft:

Uitverdedigen op z’n Argentijns door Rojo:

De 2-0 van Lionel Messi:

De aansluitingstreffer van Bosnië:

Argentinië - Bosnië in tweets

Twitter avatar KoenGreven Koen Greven Maracana kan zich meten met mooiste en beste stadions ter wereld. http://t.co/Ant2hMRiau
Twitter avatar NFSBiH NFS BIH We are slowly regaining the ball possession! We can do amazing things! #BIHvsARG #allin or nothing #BiHDragons
Twitter avatar 2014WorIdCup 2014 World Cup Sead Kolasinac has scored the fastest own goal in World Cup history (3’).
Twitter avatar OffsideLiam Liam Don’t think Messi has been that exciting in the opening 30 minutes, stand-out player so far is Maxi Rodríguez.
Twitter avatar flintbedrock Flint Bedrock I must say I’m pleasantly surprised by how solid Bosnia’s game has been … pretty even contest so far #ARGvsBIH #WorldCup
Twitter avatar 2014WC_Brazil 2014 World Cup Lionel Messi scored with his first shot on target, and that is his first World Cup goal since 2006. #ARG