OM: eigendommen vermiste vrouwen Panama gevonden

Bij foto's van Lisanne Froon en Kris Kremers worden kaarsen gebrand tijdens een benefietavond vorige maand. Foto ANP / Jeroen Jumelet

Hulpdiensten hebben gisteren in Panama een rugzak gevonden met bezittingen van de vermiste Nederlandse vrouwen. Dat heeft Betzaida Pittí, die namens het Panamese Openbaar Ministerie het onderzoek naar de verdwijning aanvoert, op een persconferentie gezegd. Dat meldt persbureau Novum.

In de rugzak, die in een rivier werd aangetroffen, werden onder meer een identiteitsbewijs van Lisanne Froon, twee mobiele telefoons, twee brillen en 83 dollar gevonden. Van de Nederlanders ontbreekt nog elk spoor. Het OM stelt nu zo snel mogelijk een team samen met specialisten die terugkeren naar het moeilijk begaanbare gebied voor verder onderzoek.

De rugzak is gevonden in de gemeenschap Alto Romero in de regio Culebra, waar het Pianista Trial op uitkomt. Op deze wandelroute wilden Kris Kremers en Lisanne Froon vermoedelijk op 1 april gaan wandelen. Sindsdien zijn zij spoorloos. De rugzak werd aanvankelijk gesignaleerd door een indiaan die in de rivier aan het baden was. Hij alarmeerde de autoriteiten.

Vandaag keerden de hulpdiensten die de rugzak vonden terug. Het is nog onduidelijk wanneer een nieuw team naar de vindplaats vertrekt.

De 21-jarige Kris Kremers en de 22-jarige Lisanne Froon verdwenen op 1 april rond de toeristische plaats Boquete. Ze wilden die dag gaan wandelen. Een grootschalige zoekactie begon, maar tot gisteren werd er geen spoor van de vrouwen gevonden.

De families spreken in een reactie van een doorbraak. Ze laten via een woordvoerder weten dat de spanning door de vondst groot is, “aangezien dit het eerste aanknopingspunt is sinds de mysterieuze verdwijning”. “Vanuit hier kan het onderzoek verder”, staat in een verklaring op de website van de stichting Vind Kris en Lisanne.