De fiscus verdient lekker aan zwart geld...

Dat is lekker cashen voor de Belastingdienst. De afgelopen maanden hebben zwartspaarders de schatkist zeker 450 miljoen euro opgeleverd, zo werd deze week bekend. Sinds september hebben bijna 6.000 mensen op zeker gespeeld en hun in het buitenland geparkeerde spaargeld alsnog bij de fiscus gemeld. Dat mogen ze nog doen tot 1 juli – daarna riskeren ze een boete van 30 procent. Een jaar later zelfs het dubbele. Gemiddeld wordt er een half miljoen per persoon opgebiecht – de afgelopen maanden was dat zo’n 3 miljard euro. Maar het is de fiscus nog niet genoeg. Wie zich door het risico op een boete niet laat afschrikken, moet nu ook uitkijken wat hij met z’n creditcard doet. Want de Belastingdienst analyseert de transactiegegevens van in Nederland gebruikte buitenlandse credit- en debetcards, en koppelt die aan de vermoedelijke belastingontduikers. Dat schreef de Telegraaf vrijdag. Enige oplossing dáárvoor: toch maar weer met dat koffertje naar een Luxemburgse bank afreizen om je geld op te halen. Nog even dan, tot binnenkort het bankgeheim ook daar wordt afgeschaft.