Hogere wijnkunde

Er zijn eieren. Er is ham. Er is kaas. Er is meel. Heel lang heb ik geen associaties met quiche gehad, maar nu dienen deze zich meteen aan. Maar hoe luidde het devies ook alweer? Inderdaad, ‘Real Men Don’t Eat Quiche’, naar het boek van Bruce Feirstein en Lee Lorenz over manlijke stereotypen.   

Gelukkig kan ik mij manmoedig verschuilen achter het feit dat het recept van Marjoleine de Vos vandaag een Dutch  omelet betreft. Niks getut met feminien bladerdeeg. Stoere stapelwaar schrijft zij ons voor. Met machtige saus. En bovendien met asperges, de vaderlandse fallusgroente.

Laat ik het dan wat wijn betreft dan ook maar in Hollandse sferen houden. Omdat Apostelhoeve 2013, Cuvée XII van de Louwberg in ons eigen Limburg ( € 11,00; Wine Supply) zo goed gelukt is.

Maar vooral omdat het drietal müller-thurgau, auxerrois en pinot gris, waaruit deze blend bestaat, nog zo veel extra smaken weet te stapelen op het pannekoekentrio.

De Louwberg ontmoet de pannekoekenberg. En beide zoeken het hogerop.