Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

‘NN had klanten woekerpolis alle informatie moeten geven’

Klanten die een beleggingsverzekering hebben afgesloten bij Nationale Nederlanden (NN), hadden van tevoren alle informatie moeten krijgen. Dat staat in een zwaarwegend advies van de advocaat-generaal aan het Europese Hof van Justitie. De zaak bij het hof draait om een klant die meende dat hij bij het afsluiten van zijn woekerpolis niet alle kosten te horen heeft gekregen. Het hof doet over een paar maanden uitspraak. NN heeft in het verleden rond de 690.000 van dergelijke beleggingsverzekeringen verkocht. Afgelopen dinsdag meldde stichting Woekerpolisproces dat het per polis 6.000 euro wil claimen. (Novum)