Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Nicolas Cage alomtegenwoordig in Cannes

Nicolas Cage (50) heeft, ook vanwege een belastingschuld, de laatste jaren de reputatie te tekenen voor allerlei derderangs actiefilms. Dat weten filmproducers: volgens The Hollywood Reporter proberen op de markt van het filmfestival in Cannes maar liefst zes films met zijn naam fondsen te werven, de helft ten onrechte, aldus Cages manager. De filmster had zijn naam verbonden aan The Trust, Pay the Ghost en The Runner, maar niet aan de thrillers Dark Highway, 5 Minutes to Live en Red Square, de comebackfilm van Die Hard-regisseur John McTiernan, net op vrije voeten na een jaar celstraf wegens meineed. Hannibal Classics, dat met die laatste twee films leurt, beroept zich op mondelinge toezeggingen waar Cage op terugkwam toen het promotiemateriaal al was gedrukt.