Pinkpop ziet code rood ingetrokken worden, slotact Metallica gaat door

Pinkpop is rond 20.30 uur stilgelegd vanwege noodweer. De slotact Metallica gaat wel door en wordt tegen tien uur verwacht. Het KNMI heeft inmiddels de code rood die gold voor Limburg ingetrokken. Het weeralarm is er dus af, wel blijft zwaar onweer dreigen.

Noodweer op Pinkpop eerder vanavond.
Noodweer op Pinkpop eerder vanavond. ANP / Paul Bergen

Pinkpop is rond 20.30 uur stilgelegd vanwege noodweer. De slotact Metallica kon ruim een uur later met enige vertraging wel gewoon beginnen aan het einde van Pinkpop 2014. Het KNMI heeft inmiddels de code rood die gold voor Limburg ingetrokken. Het weeralarm is er dus af, wel blijft zwaar onweer dreigen.

Bezoekers werd eerder vanavond met klem aangeraden niet te schuilen in tenten of bij bomen en torens. Indien nodig worden nooduitgangen geopend, maar de bedoeling van de organisatie is om het programma later vanavond gewoon weer te hervatten.

De festivalgangers werd aangeraden op het terrein te blijven en gehurkt op de grond te gaan zitten als het noodweer zou losbreken. Dat gebeurde uiteindelijk en om 20.30 uur, een half uur voor Metallica zou beginnen, ging de stekker er tijdelijk uit.

Twitter avatar jelmerdehaas Jelmer de Haas Tamelijk epische storm tijdens laatste uren van Pinkpop. #pp14 #pinkpop #storm #coderood #fb http://t.co/kcWj1lUs2f

De de organisatie van het festival in Landgraaf gaf die instructies eerder al rond acht uur aan de bezoekers weten. Festivaldirecteur Jan Smeets vetrad toen het hoofdpodium om zich te verontschuldigen voor eerdere berichtgeving waarin het dreigende noodweer - het KNMI gaf onder meer code rood voor Limburg - ietwat werd gebagatelliseerd.

Twitter avatar NikiopPinkpop Niki@Pinkpop Publiek wacht op nadere instructies #pp14 http://t.co/md4GMALQXl

Volgens de politie zijn extra maatregelen niet nodig, meldt Novum. “Er liggen natuurlijk draaiboeken voor dit soort scenario’s klaar”, aldus een woordvoerder. Wel hebben de politie, de gemeente en de organisatie van het festival continu overleg. “Maar dat is normaal in dit soort situaties.”

Twitter avatar BuienRadarNL Buienradar Boven #pinkpop hangen donkere wolken, begint het te regenen en wordt er flinke #onweer verwacht. #coderood http://t.co/j83vunFBGH

Het KNMI heeft een weeralarm afgekondigd voor Limburg vanwege zware onweersbuien. In de provincie geldt code rood. Het weeralarm geldt tot ongeveer 22.00 uur. Voor thuisblijvers is een informatienummer geopend: 0251-260960.

Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.