Terugkijken: RTL Late Night brengt een ode aan Thé Lau

Foto YouTube

In een speciale uitzending van RTL Late Night werd gisteravond een ode gebracht aan Thé Lau, zanger van The Scene en ongeneeslijk ziek. Hij zong in de uitzending met Barry Hay, Tom Barman, Pascal Jakobsen van Bløf, Jacqueline Govaert en Lange Frans. Thé Lau was geroerd en zei zich ‘als een kind met een zak verse knikkers’ te voelen.

RTL Late Night wijdde de hele uitzending aan Thé Lau live vanaf het Leidseplein in Amsterdam. De zanger van The Scene kreeg enkele maanden geleden te horen dat zijn longkanker niet te genezen was. In een interview met Jan Vollaard zei Lau in april in NRC Handelsblad:

“Mijn opa overleed aan keelkanker toen hij 48 was. Ik wist dat ik in de gevarenzone zat. Maar ik heb geen geduld met mensen die me iets verwijten. De een krijgt het, de ander niet. Ik heb nooit gedacht: waarom ik? Aan zelfbeklag doe ik niet. Dat is alleen maar destructief.”

Op 3 april zat Thé Lau ook al bij RTL Late Night om over zijn ziekte te vertellen.

Hij speelt met The Scene dit weekend op Pinkpop en kreeg een eerbetoon van RTL Late Night. In het interview met NRC Handelsblad zei hij herinnerd te willen worden als een warm persoon:

“Ik hoop als een warm persoon en een goed artiest. Mijn vrouw vertelt me dat de tijd voorbij is om me timide op te stellen. Trek nou eindelijk die jas eens aan, zegt ze. Die koningsmantel. Claim je plek. Die jas heb ik inmiddels aangetrokken.”

Met Paskal Jakobsen van Bløf speelde The Scene Iedereen is van de wereld

Tom Barman speelde samen het Thé Lau Open:

De uitzending, die 901.000 kijkers had en op de negende plaats stond in de lijst van best bekeken programma’s van de dag, kreeg veel reacties.

Twitter avatar MHilkens Myrthe Hilkens Lig dus echt te snikken op de bank. Mooie ode aan The Scene / Thé Lau. @HumbertoTan en @RTLLateNight maakten bijzondere uitzending. #rtlln
Twitter avatar HumbertoTan Humberto Tan Dank iedereen voor de mooie woorden, maar vooral dank The en Marijke voor het vertrouwen. Het was een bijzondere avond. #rtlln
Twitter avatar nicolettedewijn Nicolette de Wijn Dr. Bing Tan: ‘De zolder van je leven opruimen. Kijken hoe je het kunt accepteren. Dan krijg je rust.’ #thelau #rtlln

Hans Beerekamp schrijft vandaag in NRC Handelsblad over de keuze van Thé Lau voor RTL Late Night:

“Toen hij na zijn vorige RTL-optreden werd geïnterviewd door Giel Beelen op Radio 3, belde Radio 2 naar zijn manager, dat Thé Lau toch echt van Radio 2 was. Met dat soort hokjesgeest en uitsluitingsmechanismen drijf je mensen regelrecht in de armen van de pluriforme, vele soorten gasten omarmende Humberto Tan.

Of zoals Claudia de Breij het verwoordde, zich richtend tot het talrijke, aandachtige publiek op het Leidseplein: „Iedereen heeft behoefte aan iemand die zegt: we zijn wél samen.””

Thé Lau en The Scene spelen zaterdag om 16:00 uur op Pinkpop.

Bekijk hier de hele uitzending van RTL Late Night terug.