Hier slaapt Oranje vanaf morgen (en er zijn nog kamers over!)

Exterieur van het Caesar Park Ipanema-hotel.
Exterieur van het Caesar Park Ipanema-hotel. Foto ANP / Koen van Weel

“Geen gezellige bar en ook geen leuk dakrestaurant”, schreef iemand een paar weken geleden nog over het Caesar Park Ipanema-hotel in Rio, waar Oranje vanaf morgen zit. Maar: wel een eigen bedje en parasol op het strand. Hoe ziet dat onderkomen van de spelers er eigenlijk uit?

Tot vlak voor de eerste wedstrijd, op 13 juni tegen Spanje, verblijft het Nederlands elftal in Rio. Trainingen zijn op het complex van Flamengo en geslapen wordt er dus in het luxe vijfsterrenhotel Caesar Park. Dit zijn de kamers:

Interieur van een van de suites. Foto ANP / Koen van Weel

Interieur van een van de kamers. Foto ANP / Koen van Weel

Volgens de recensies op Tripadvisor is het “een van de betere hotels van Rio” en “veel hotel voor veel geld”. Dat klopt wel ongeveer: als je nu nog een kamer zou willen voor de komende dagen (Ze zijn er nog! Naast Robin en Arjen wakker worden! Een babbeltje met Van Gaal in de lift! Een potje beachvoetvolley met de jongens!) betaal je minimaal 254 euro per nacht. Drie tientjes meer als je ocean view wil.

Maar dan zit je dus wel op 50 meter van het strand:

Het uitzicht uit een van de kamers. Foto ANP / Koen van Weel

Het uitzicht uit een van de kamers. Foto ANP / Koen van Weel

Meer weten over waar de spelers vanaf morgen mee te maken krijgen? Nou, het hotel oogt wel wat oud. “Afgeleefd”, zei iemand in november. De lift maakt een ‘ping’ elke keer als hij op een verdieping stopt (nee toch!) en het zwembad is klein.

Positief: er is gratis wifi - handig, want de spelersgroep heeft een eigen WhatsApp-groep. Het ontbijt is lekker en het personeel vriendelijk.

Het ‘kleine’ zwembad. Foto ANP / Koen van Weel

‘Onze jongens’ landen morgen om half zes plaatselijke tijd. Om half vier ‘s middags is de eerste training.