Offline vind je de meest bijzondere marktplaatsspullen

Offline is het nieuwe online. Van iTunes naar lp, van laptop naar typmachine, van obscure website naar tijdschrift. Architect Samir Bantal en creative director Julien Rademaker spelen er handig op in: zij vertalen dit weekend de online wereld van Markplaats.nl naar de offline vlooienmarkt/designbeurs Gevonden op Marktplaats Salon.

Zevenhonderd vierkantemeter met een selectie van bijzondere tafels, stoelen, banken, lampen, vazen, kunst en andere objecten, waarvoor de mannen maandenlang Marktplaats digitaal afstruinden.

De ruimte zal opgedeeld zijn in ‘kamers’ met een eigen thema: barok, fifties, Memphis Milano, Hollywood Regency. Ze kochten de spullen, en verkopen ze nu dus door. Bieden kan ter plaatse – of met de smartphone via Marktplaats.nl. Dat dan weer wel.

Julien Rademaker had het zoeken op de tweedehandssite al aardig in de vingers. Sinds zijn verhuizing drie jaar geleden houdt hij een blog bij waarop hij bijzondere Marktplaats-advertenties doorplaatst, getiteld GevondenopMarktplaats.nl.